Over

Dit zijn de DIA’s

Deadline inzendingen
1 maart 2024
Bekendmaking nominaties
4 april 2024
Jury dag
19 april 2024
Awards show
6 juni 2024

Erkenning voor het beste digitale interactieve werk in Nederland

De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve werk van Nederlandse makers. De DIA reikt binnen 15 categorieën een goud en zilver award uit aan de meest vooraanstaande bureaus en opdrachtgevers. Elk jaar krijgen ook de beste online professionals uit het vakgebied de DIA PRO’s. De DIA wordt georganiseerd door Emerce en DDA en sinds 2010 jaarlijks uitgereikt.

Elk bureau, opdrachtgever of bedrijf in Nederland met een indrukwekkend interactief project doet mee. Alle ingezonden cases t/m 1 maart 2024 worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury van zwaargewichten uit de digitale wereld. Zij bepalen de genomineerden op basis van het concept, design en UX, resultaat en optimalisatie.

De genomineerde bureaus mogen hun case kort pitchen tijdens de jurydag op 19 april 2024. Deze presentatie en kritische vragenronde bepaalt de uiteindelijke keuze van de jury voor de winnaars. De winnaars maken we bekend op donderdag 6 juni 2024 tijdens een feestelijke awardshow.